Detail zboží
Resveratrol 200 g hroznový prášek TARTARIA ve skleněné dóze
Tento produkt je vhodný na příznaky: | Alzheimerova choroba, Diabetes II.typu, Nadváha |
Výrobce: | Jarilo |
Balení: | 200 g |
Dostupnost: | skladem |
Záruka: | 3 roky |
Kód: | |
Cena: | 600,- |
Popis:
Jak resveratrol funguje?Resveratrol je aktivátor sirtuinů. Sirtuiny jsou tvořeny skupinou sedmi enzymů (SIRT-1,2-7), které mají potenciál chránit před onemocněním spojeným se stárnutím. Má výrazné antioxidační a antibakteriální účinky a prokazatelně mobilizuje sirtuiny, látky, které chrání dědičné informace před poškozením. Právě poškození DNA stojí v pozadí mnoha příznaků stárnutí.
Resveratrol pomáhá osobám:
s rizikem kardiovaskulárního onemocnění
s rizikem nádorového onemocnění
s rizikem zánětlivých onemocnění
se zvýšeným krevním tlakem
Parkinsonova nemoc
Alzheimerova choroba
metabolické onemocnění (např. diabetes typu 2)
s nadváhou
RESVERATROL
- podporuje dlouhověkost
- čilost a svěžest ve vyšším věku
- pomáhá při nadváze
Francouzským paradoxem označujeme skutečnost, že lidé žijící ve Francii trpí relativně nízkým výskytem akutních srdečních příhod, navzdory jejich jídelníčku bohatému na nasycené tuky. Primárním faktorem tohoto trendu je vysoká spotřeba vína ve Francii. Slupky a jadérka červených hroznů obsahují látku resveratrol, která podle vědeckých studií pozitivně působí na lidský organismus.
Resveratrol je látka, která se nachází ve slupkách a jadérkách červených hroznů. Ovlivňuje metabolismus lipidpů a inhibuje srážení krevních destiček, pozitivně působí v boji proti rakovině, srdečním chorobám, proti degenerativnímu nervovému onemocnění a dalším.
Jak resveratrol funguje?
Resveratrol je aktivátor sirtuinů. Sirtuiny jsou tvořeny skupinou sedmi enzymů (SIRT-1,2-7), které mají potenciál chránit před onemocněním spojeným se stárnutím. Má výrazné antioxidační a antibakteriální účinky a prokazatelně mobilizuje sirtuiny, látky, které chrání dědičné informace před poškozením. Právě poškození DNA stojí v pozadí mnoha příznaků stárnutí.
Resveratrol pomáhá osobám:
- s rizikem kardiovaskulárního onemocnění
- s rizikem nádorového onemocnění
- s rizikem zánětlivých onemocnění
- se zvýšeným krevním tlakem
- Parkinsonova nemoc
- Alzheimerova choroba
- metabolické onemocnění (např. diabetes typu 2)
- s nadváhou
Dávkování:
Dávkování Hroznový prášek TARTARIA
Dávka je určena na 3 měsíční kúru. Bere se takto :
21 dní se bere, pak je 7 dní přestávka, pak se bere 21 dní, 7 dní přestávka a posledních 21 dní se bere.
Bere se 3 x denně min. 15 minut před jídlem. 1 čajovou lžičku rozpustíme v puse s trochou vody. Promeleme v ústech a spolkneme. Pokud je potřeba, může se spláchnout trochou vody. Když nebudeš jíst, tak minimálně 30 minut NEPÍT vodu.
Z důvodu prokázání účinků je třeba provést rozbor krve před zahájením kúry a poté po ukončení 3 měsíční kúry.
Víno v pilulce? Resveratrol je malý zázrak
Bianka Stuppacherová, PRAVDA | 11.09.2008 15:00
O Francouzech je známo, že i přes stravu poměrně bohatou na živočišné tuky, kouření a lenošení namísto sportu ani zdaleka neumírají na srdečně-cévní onemocnění v tak vysoké míře jako Slováci. Říká se tomu francouzský paradox.
Množství vzácného resveratrolu se nachází ve slupkách z hroznů.
Autor: PHOTOS.COM
Kromě dlouhého stolování a pohodového přístupu k životu by na tom mohlo mít svůj výrazný podíl i pravidelné popíjení vína. A především látka, kterou hrozny, a tedy i víno obsahují – resveratrol.
Víte, jak byl pravděpodobně objeven onen omamný nápoj – víno? Milenka perského krále chtěla ze zoufalství spáchat sebevraždu netradičním způsobem - vypitím zkvašených zbytků šťávy z hroznů. Tekutina jí však udělala netradičně dobře – zahnala depresivní myšlenky a nespavost. Údajně i úporné bolesti hlavy, takže si z ní musela dopřát velmi střídmě. Dopadlo to tak, že panovník později prohlásil lahodný mok za královský nápoj.
Říká se, že víno je lék, i když lékaři a vědci mluví o léčebných možnostech ve formě pití vína jen velmi opatrně – pro možnost vzniku alkoholismu. Připouštějí však, že víno obsahuje polyfenoly s antioxidačními a protizánětlivými vlastnostmi. Nejznámějším z nich, mimořádně silným přírodním antioxidantem, je resveratrol. Vinná réva tvoří tuto látku jako ochranu před nepříznivým počasím, bakteriemi a houbami. A tento obranný faktor může ve svůj prospěch využívat i člověk.
Ve víně je zdraví?
Antioxidanty jsou obecně látky rostlinného původu, které dokážou ničit volné radikály. Volné radikály nepříznivým způsobem ovlivňují jisté procesy v buňkách našeho těla a jsou součástí mechanismů takových chorob, jako je ateroskleróza, rakovina, oslabení imunity, ale také Parkinsonova či Alzheimerova choroba a podobně. Antioxidanty jsou schopny znefunkčnit částici volného radikálu a zlikvidovat ji dříve, než vyvolá řetězovou reakci. Stav, kdy jsou antioxidanty a volné radikály v rovnováze, je optimální. Porušení této rovnováhy říkáme oxidační stres. Mezi významné antioxidanty patří například vitamín E, C, betakaroten, selen či zinek. Již zmiňovaný resveratrol je však 20krát silnější než vitamin C, 5násobně silnější než betakaroten a má 50násobně vyšší antioxidační účinek než vitamin E.
„Vysoký obsah resveratrolu má v porovnání s bílým především červené víno, je tomu tak proto, že při jeho fermentaci se používají i slupky z hroznů,“ vysvětluje PharmDr. Ľubica Laciková z Farmaceutické fakulty UK v Bratislavě. A právě v nich se nacházejí fenolické látky, mezi něž patří i resveratrol. Daří se mu zejména v chladných a vlhkých vinicích, neboť vyšší obsah resveratrolu ve víně je způsoben i bojem rostlin proti zvýšenému výskytu plísní. Závisí však samozřejmě i na odrůdě révy.
Tak co, platí tedy: In vino sanitas? Ve víně je zdraví? Inu, je to podle všeho součást zdravého způsobu života, za předpokladu, že člověk nepřekračuje doporučenou dávku, která v případě žen představuje 2 deci au mužů 3 až 4 deci červeného denně. Alkohol je totiž metla lidstva a dodržet „střízlivou hranici“ jeho pití, která znamená, že s konzumentem řádně nezametá, je pro mnohé opravdu těžké.
V čem se nachází resveratrol?
- hrozny (slupka i semena)
- ořechy
- červený grep
- granátová jablka
- některé druhy drobného bobulovitého ovoce (rybíz, borůvky)
- kůra borovice černé
- kořen křídlatky japonské
Účinky resveratrolu
- metabolismus lipidů
- chrání srdeční cévní systém, brání nadměrné srážlivosti krve
- snižuje napětí cév, brání oxidaci cholesterolu
- má pozitivní vliv na prevenci rakoviny prostaty
- významný účinek proti více typům zhoubných nádorových onemocnění (blokuje všechny postupné procesy, během kterých se zdravá buňka mění na buňku rakovinovou)
- zesiluje účinek některých antiretrovirových léčiv
- má schopnost zpomalovat proces degenerace mozku při některých neurologických onemocněních. Alzheimerova choroba a pod.
- je 20x silnější než vitamín C
- je 5x silnější než betakaroten
- má 50x vyšší antioxidační účinek než vitamín E
- má schopnost bránit stárnutí buněk a celého organismu
- významně posiluje antioxidační systém organismu, čímž prodlužuje život a působí blahodárně na lidské zdraví
- je maximálně bezpečný, při užívání nebyly prokázány vedlejší účinky
Účinky resveratrolu
- chrání srdečně-cévní systém, mimo jiné tím, že snižuje tvorbu „špatného“ LDL-cholesterolu a zvyšuje tvorbu „dobrého“ HDL-cholesterolu
- má kladný vliv i na plíce, především v případě chronické obstrukční plicní nemoci, ale i při astmatu
- brání nadměrné srážlivosti krve, je tedy prevencí trombózy má protirakovinné účinky, zpomaluje
- růst rakovinných buněk, je schopen je i ničit, aktivizuje schopnost regenerace zdravých buněk
- má protizánětlivé, antibakteriální a protiplísňové účinky
- má antialergické účinky, protože neutralizuje vylučování histamin
- vypuknutí Alzheimerovy choroby
- je efektivním kosmetickým prostředkem, protože brání předčasnému stárnutí, obnovuje kolagenová vlákna, udržuje hladkost a pružnost pokožky
- zvyšuje odolnost organismu proti stresu
- je velmi efektivní při retinopatii (poškození sítnice oka) u cukrovkářů a hypertoniků, má blahodárný vliv na zrak
PS: Důležité je uživateli vysvětlit nutnost proplachování prasku 3-5min v ústní dutině s velmi malým množstvím vody - ty vzácné látky je třeba dostat rychle do krevního oběhu - jinak se účinnost rapidně snižuje…
Pro nás je důležité aby si daly udělat krevní testy ještě PŘED zahájením užívání protože se pak výsledky velmi zkreslí - stejně je podstatné co si dají otestovat - my ideální potřebujeme zánětlivé markery a červené krvinky… (viz příloha - hlavně Humorální imunita/Morfologia/Biochemia
twitter linkedin facebook instagram